søndag 13. februar 2011

Et aktivt landbruk

Et aktivt landbruk over hele landet krever vilje til å sette mål både for bøndenes inntekter og for økt norsk matproduksjon.

Jeg mener det feil av parlamentarisk leder Helga Pedersen (Ap), som i et større intervju med Bondebladet fastslår at økt landbruksproduksjon ikke er et mål for Ap, og at landbruket først og fremst har en distriktsfunksjon.

Det holder ikke med en landbruksmelding som bare viderefører dagens strukturpolitikk og prøver å omdefinere landbruket til å ivareta nasjonale kulisser for turisme. Landbrukets primære oppgave skal være å produsere mat,

Andre inntektsmuligheter er primært et supplement til det som er landbrukets kjerneoppgaver. Det er viktig å ivareta kulturlandskapet, men uten ambisjoner for selvforsyningsgrad, landbruksproduksjon i hele landet, bondens inntekter og mulighet for investeringer, vil norsk landbruk raskt forvitre og konsentreres om de aller mest produktive arealer i landet.

Det er en utvikling som ikke bare vil svekke distriktene, men også det forvalteransvar vi i Norge har for å produsere mat. En fremskriving av dagens landbrukspolitikk vil gi uakseptable resultater landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar