tirsdag 19. mars 2013

Samarbeid om forskning og innovasjon

Akershus Fylkeskommune vil ha et tettere samarbeid mellom forskningsmiljøene og næringsutvikling i vår region. Målet er økt verdiskaping i næringslivet og en konkurransedyktig region. For å lykkes må vi samarbeide for å utvikle et sterkt og allsidig næringsliv. Campus Ås kan være en slik drivkraft for innovasjon i næringslivet.

Campus Ås består av en rekke ledende forskningsinstitusjoner innenfor landbruk. Ved samlokaliseringen av Norges Veterinærhøgskole og Veterinærinstituttet på Ås skal det investeres flere milliarder kroner. Det er ledende biologisk forskning innenfor en rekke ulike sektorer: landbruk, havbruk, miljøfysikk, naturforvaltning og matteknologi kan gi innovasjon i form av nye produkter og løsninger fra Campus Ås. Forskningen i Ås-miljøet representerer store utviklingsmuligheter for næringslivet og kan gi grunnlag for nye internasjonale virksomheter.

Akershus fylkeskommune har derfor i samarbeid med Ås kommune og forskningsmiljøene på Campus Ås påbegynt en satsing for å bidra til at en større del av innovasjons- og verdiskapingspotensialet blir utløst. Fylkesutvalget vedtok 4. februar 2013 en tildeling til Ås miljøet på 4,6 millioner for få frem flere ideer med utgangspunkter i forskning som kan bli nye bedrifter med internasjonalt konkurransedyktige produkter. I tillegg tildeler Akershus og Oslo midler til forskning til miljøet på Ås. I 2012 ble det tildelt kr 15 millioner over tre år til forskningsmiljøet på Ås gjennom regionalt forskningsfond for Oslo og Akershus.

Denne satsingen skal bidra til at det kan skapes flere bedrifter som kan hevde seg på det internasjonale markedet med utgangspunkt i forskningen på Ås, og at flere bedrifter velger å flytte til Ås, og bli en del av dette kunnskapsmiljøet. Formålet er at bidra til videreutvikling av miljøet som en motor for næringsutvikling i Follo.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar