fredag 9. oktober 2009

Åpning gang- og sykkelveg i Fet kommune

I dag var det den offisielle åpningen av gang- og sykkelvegen mellom Svingen og Fråstad langs rv. 172 i Fet kommune.

For gående og syklende i området har dette vært et etterlengtet prosjekt, et prosjekt som vil fremme trafikksikkerheten. Strekningen er trang og vingete. Mange foreldre har vært redde å sende barna sine der fordi veien har vært uoversiktelig.

Dette har vi nå endelig fått gjort noe med. Den nye vegen som er 1500 meter lang og har en bredde på 3 meter ble tatt i bruk i begynnelsen av juli. Hensikten med vegprosjektet var å trygge de myke trafikantene og sørge for en sikker og god framkommelighet, både for myke trafikanter og kjøretøy.

I forbindelse med anleggsarbeidet ble det satt opp ny vegbelysning og det ble foretatt en oppgradering av utkjørsler. Skråningene er sikret med ca. 370 meter gabionmur (steinfylt ståltrådkurv), 90 meter med stålspunt som er forblendet med sprøytebetong og det er bygget opp 150 meter med såkalt trøndermur. Dette er også et samarbeidsprosjekt mellom Fet kommune og Statens vegvesen. Kommunen har blant annet lagt ned nye vann- og avløpsrør fra Fråstad og ned til Ekeberg. Totalkostnader for hele anlegget er på ca. 44 millioner kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar