torsdag 15. oktober 2009

Regjeringen svikter egne kollektivløfter

I forslag til statsbudsjett svikter Regjeringen sine egne løfter om dobling av belønningsordningen for kollektivtransport.

I Regjeringens forslag til statsbudsjett legges det opp til en økning på 2,9 prosent av midlene til belønningsordningen for kollektivtransport. Halvparten av midlene går til Trondheim og Kristiansand og da gjenstår bare 158 millioner kroner til de resterende 7 byene, heriblant hovedstadsregionen. Dette innebærer en reell nedgang på 13 millioner kroner for disse 7 byene.

Regjeringen har tidligere signalisert en dobling av belønningsordningen i løpet av fire år, så dette er en skuffende liten vekst og det er ikke noe grunnlag for en sterkere satsing på kollektivtrafikk i hovedstadsregionen.

Oslo og Akershus har halvparten av kollektivreisene i Norge. Veksten i kollektivreiser i Norge i 2008 var på 19 millioner reiser, 14 millioner av disse ble foretatt i Oslo og Akershus. Derfor vil en satsing på kollektivtrafikk i vår region gi stor miljøeffekt og føre til at enda flere reiser kollektivt.

Dersom regjeringen hadde fulgt opp sine løfter, ville midlene blant annet gått til å innføre et forenklet takst- og sonesystem Oslo og Akershus. Dette for å få enda flere reisende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar