tirsdag 13. oktober 2009

Lite nytt på samferdsel for Akershus

Det er overraskende lite nyheter i neste års budsjett. Positivt med alle små tiltak på jernbanen da det kan gi oss et mer forutsigbart togtilbud. Men det store kvantespranget er det ikke.

Det er mye bompengeprosjekter. Det er en rar tradisjon av Regjeringen å gjenbevilge bilistenes penger tilbake til prosjektene, da de aldri har vært friske midler fra Regjeringen.

Ellers er det jo ikke så mye hjelp for fylkeskommunen at man får en liten kompensasjon til fylkesveiene, da veiene fra Staten er i dårligere stand enn bidraget. Løsningen for å få ta igjen etterslepet fra Staten er at Akershus fylkeskommune selv tar opp lån for å sette veiene i den stand som man forventer.

Akershus får flere innbyggere og behovet for kollektivtransport vil øke dramatisk. Staten må på banen med en massiv investering i kollektivtilbudet for å møte befolkningsveksten.

Det på tide at Regjeringen endrer den praksisen de har i dag hvor Oslo og Akershus må søke belønningsmidler sammen. Det er ulike behov og tiltak som må til på Romerike enn i Oslo.

Avslutningsvis vil jeg oppfordre Akershusbenken til et bredt samarbeid for å få til en økt satsing både på kollektivtransport og samferdsel generelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar