onsdag 19. mai 2010

Bør man opprette et Akershusting?

Jeg mener at vi bør binde sammen det politiske Oppland. Målet må være å styrke det politiske arbeidet ved å samle de tre folkevalgte nivåene i fylket rundt samme bord. Tinget kan være en arena hvor de fremste politikerne i kommunene og fylkeskommunen og stortingsrepresentantene samles.

På denne måten kan vi skape en bedre dialog rundt viktige områder og tema for Akershussamfunnet. Uansett hvilket nivå vi er valgt inn på, har vi felles utfordringer og en rekke saker hvor vi er nødt til å samhandle.

Dette er også aktuelt for andre fylker som en nyttig arena, blant annet Oppland og Buskerud.

I Oppland skal man ha Opplandsting den 17. juni. Tanken om et Opplandsting har vært luftet tidligere, men ble aktualisert på nytt gjennom arbeidet med partnerskapsavtalene. I forbindelse med behandlingen av høringsutkastet vedtok fylkesutvalget å prøve ut Opplandstinget som en ny partnerskapsarena.

I Buskerud mandag 10. mai arrangeres man årets første Buskerudting. Integrering og miljø var hovedtemaer når folkevalgte fra stat, fylke og kommuner møtes til dialog. Buskerudtinget er i ferd med å etablere seg som en fast møteplass etter oppstarten i 2008. Målet med Buskerudtinget er å skape et tettere samarbeid om saker som har stor betydning for Buskerud-samfunnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar