torsdag 27. mai 2010

Pris til tannhelsetjenesten i Akershus

Tannhelsetjenesten fikk i dag tobakksfriprisen for arbeidet med å redusere bruk av tobakk blant unge.

I Akershus er tobakksforebygging en integrert del av fylkesdelplanen. Tannhelsetjenesten har kontakt med mange og har en unik mulighet til å møte alle samfunnsgrupper. At så mange av tannhelsepersonellet er opptatt av dette, vil kunne gi ringvirkninger til flere innen tjenesten

Tannhelsetjenesten i Akershus fylkeskommune og tannhelsetjenesten i Oslo kommune fikk prisen sammen. Innsatsen tannhelsetjenesten både i Akerhus og Oslo har gjort for å redusere bruk av tobakk er lagt merke til.

Nasjonal strategi for det tobakksforebyggende arbeid har som mål å redusere andelen av befolkningen som røyker og snuser. Tannhelsetjenesten er en viktig helsepersonellgruppe her og har tatt tak i utfordringene på en god måte, heter det i begrunnelsen for prisen.

På verdens tobakksfrie dag de tre siste årene, har de ansatte ved tannklinikkene lagt ned mye arbeid for at dagen skal markeres på en god måte. Flere steder har personellet stått på stand og delt ut infomateriell . I enkelte kommuner har de samarbeidet med helsesøstre på de videregående skolene og Kreftforeningen. I møtet med pasientene spør tannpleierne om røyking, og tilbyr informasjon om hjelp til å slutte å røyke.

Les mer om dette på her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar