mandag 10. mai 2010

Folk flytter til Akershus

Oslo-folk rømmer byen, mens folk både fra Oslo og andre steder i landet i stedet bosetter seg i Akershus. Aller flest velger Ullensaker. Ullensaker flyttet nesten 50 flere inn enn ut i 2009. Dette viser den ferske flyttestatistikken fra Statistisk Sentralbyrå.

Befolkningen i Ullensaker kommune har økt med rundt 50 prosent etter byggingen av Oslo lufthavn på Gardermoen. Da første fly tok av fra hovedflyplassen på Gardermoen i 1998, bodde det under 20.000 mennesker i flyplasskommunen Ullensaker. I år ventes antall ullsokninger å passere 30.000. I fjor var det bare Bergen som hadde større netto innflytting fra andre steder i landet enn Ullensaker, Rundt Gardermoen vil det blir etablert nærmere 50.000 arbeidsplasser i årene fram mot 2040. Jessheim kommer til å vokse til en av Norges ti største byer fram mot 2050-2060.

Bak Ullensaker er det Oslos store nabokommuner Skedsmo og Bærum som har størst netto tilflytting fra andre steder i landet. I forhold til folketallet er derimot Gjerdrum og Sørum de mest populære på Akershus-lista.

Oslo hadde derimot en netto utflytting til andre kommuner på 620 mennesker i 2009. Til gjengjeld hadde Oslo en netto innvandring fra utlandet på over seks tusen personer. Også Hurdal og Nannestad hadde større innenlands utflytting enn innflytting.

Befolkningsvekst er summen av fødselsoverskudd, netto innenlands tilflytting og netto innvandring fra utlandet. Les mer på Statistisk sentralbyrås nettsider.

Les også på Nrk Østlandsendingens sider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar