fredag 14. mai 2010

Hurtigbåten gjeninnføres!

Det er svært gledelige nyheter at hurtigbåten nå gjeninnføres på Nesodden-sambandet.

- Det er godt at vi nå får tilbake hurtigbåten på kveldstid. Dette er viktig for brukere av båten og ikke minst for Nesodden kommune å ha et godt kollektivtilbud hele dagen. Sambandet er Norges største og det skal det fortsatt være.

- Bakgrunn for denne gjeninnføringen er at Akershus fylkesting har bedt om en helhetlig gjennomgang av båttilbudet til Nesodden-sambandet. Denne saken skal behandles til fylkestinget nå i juni.

- Allerede nå er konklusjonen klar. Ruter har evaluert oppstartsperioden for ny operatør i Nesodden-sambandet. Basert på driftserfaringer og tilbakemeldinger fra kundene har man besluttet å gjeninnføre bruk av hurtigbåt på kveldsavgangene mellom Aker brygge og Nesoddtangen.

- Selv om man kanskje risikerer et dårligere miljøregnskap er dette en skjønnsmessig vurdering som må legges til grunn for å få flest mulig til å reise kollektivt. I denne vurderingen har man bedt Ruter om å legge et samlet samfunnsregnskap til grunn, selv om miljøkostnadene øker ved mer bruk av hurtigbåt.

- En annen viktig sak er at det også vil bli innført en ny morgentur på hurtigbåtforbindelsen Nesodden - Lysaker, med avgang fra Nesoddtangen 08:40, til Lysaker 08:50. Målet er å bruke de resursene man har til rådighet for å få til et bedre kollektivtilbud til glede for de reisende og for miljøet.

- 10. oktober er planen for at disse endringene vil bli gjennomført. Det vil si ved planlagt ordinær ruteendring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar