mandag 15. august 2011

Gledelig åpning av Bekkestua T-banestasjon

Det er var en gledelig og etterlengtet åpning av Bekkesta T-banestasjon i dag. Kolsåsbanen er et sentralt samferdselsprosjekt i Akershus. Det at vi nå kan åpne t-banestrekningen frem til Bekkestua er en milepel.

Bekkestua blir et sentralt knutepunkt for kollektivtrafikken i Bærum. Stasjonen er utformet med sikte på å gi enklest mulig overgang mellom de tre transportmidlene. Det er lagt vekt på at det skal være enkelt å orientere seg og ta seg fram. Bekkestua stasjon blir på mange måter hovedstasjonen på Kolsåsbanen. Derfor er det også lagt stor vekt på den visuelle utformingen av stasjonen.

Det er ikke bare Bekkestua stasjon som åpnes, også Ringstabekk blir tatt i bruk. Den erstatter tre tidligere stasjoner; Tjernsrud, Egne Hjem og Ringstabekk. Byggingen av Gjønnes stasjon er i gang. Den åpner neste år. Om tre år vil Kolsåsbanen være ferdig fram til Kolsås.

Mange har ønsket at Kolsåsbanen skulle vært realisert før, men ta inn over oss at det i praksis er en helt ny Kolsåsbane som bygges, med de krav som stilles til en bane i dag, med bla annet universell utforming og god tilgjengelighet samt en teknisk kvalitet som gjør at banen skal være et trygt og effektivt transportmiddel i et svært langt tidsperspektiv. Det legges opp til innfartsparkering ved mange av stasjonene. I alt blir det bortimot 1000 parkeringsplasser i forbindelse med Kolsåsbanens stasjoner.

Kostnadene for Kolsåsbanen i Bærum blir ca 2,1 mrd kr. Kolsåsbanen er dermed et av de største kollektivprosjektene i Oslopakke 3.Strekningen Jar - Bekkestua er bygd for trafikk både med trikk og T-bane. Foreløpig er det kun T-banen som tar strekningen i bruk. Trikken ved linje 13 planlegges forlenget fra Jar til Bekkestua høsten 2012.

Alle Oslo-billetter vil fra 15. august gjelde for T-banereiser hele veien til og fra Bekkestua. Når Ruters nye pris- og sonesystem blir innført i oktober, vil også busstrafikken til Bekkestua bli innlemmet i den nye utvidede bysonen.

Jeg oppforder derfor alle til å bruke banen til beste for deg som bruker og for miljøet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar