fredag 20. januar 2012

Åpning av ny terminal Tollpost Globe

At det etableres et stort fiskelager midt i Akershus virker kanskje ved første tanke litt uventet. Men Akershus og Oslo er et stort og viktig knutepunkt når det gjelder transport av varer. Denne utviklingen vil også fortsette.

I dag er det nesten 40 millioner tonn varer som fraktes til og fra Osloregionen, både innenlands og utenlands. Internt i Osloregionen transporteres 15 millioner tonn varer årlig. Generelt er aksen nord for Oslo Norges nye ferskvaresentrum, mens aksen sør for Oslo mot Østfold i hovedsak lokaliserer bedrifter som har høy andel import.

Fisk av god kvalitet – kombinert med kort avstand til markedet – er et viktig konkurransefortrinn for en av landets fremste eksportnæringer. I 2011 ble det ble eksportert 2,3 millioner tonn norsk sjømat, til en verdi av 53 milliarder kroner. Dette er et godt eksempel på hvordan norsk fiskeri- og havbruksnæring skaper positive ringvirkninger for næringslivet i hele landet. Tollpost Globe regner med en årlig økning i termofrakt på 10-15 prosent.

Med denne nye terminalen mangedobles kapasiteten. Akershus fylkeskommune er glad for at det etableres en topp moderne og effektiv terminal i vårt fylke. Det er i tråd med vårt arbeid for utviklingen av næringslivet i Akershus.

Akershus fylkeskommune har en sentral rolle i å utvikle en region i sterk vekst, og legge til rette for gode transportløsninger. I dette er gode løsninger for næringstransport like viktig som persontransporten. Befolkningsveksten fram mot 2040 er beregnet til å bli på nærmere 40 prosent – en økning i overkant av 200 000 personer. Dette gir et stort press på transport og fremkommelighet.

Samferdsel et av de områdene Akershus fylkeskommune har et stort fokus på. Når kollektivtrafikken frakter passasjerer på en rasjonell måte gir den bedre plass til næringstrafikken på veiene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar