tirsdag 10. januar 2012

Samarbeid om miljøgate på Bjørkelangen

Aurskog-Høland kommune og Akershus fylke samarbeider om miljøgate på Bjørkelangen i kommunen. Statens vegvesen skal være byggherre i forbindelse med bygging av miljøgate. Prosjektet har en kostnadsramme på ca 25 millioner kroner og skal finansieres som et spleiselag mellom kommunen og fylkeskommunen.

Bjørkelangen har styrket sin rolle som kommunesenter. Handelstanden på Bjørkelangen er i stor utvikling og det er naturlig at man styrker Rådhusveien som er en hovedakse i sentrum ved å bygge en miljøgate. Ombygging til miljøgate på Bjørkelangen er derfor et godt tiltak. En miljøgate er en veg der gjennomkjøring er tillatt, men hvor vegen er bygget om slik at den innbyr til lav fart, høy oppmerksomhet og hensyntaken til lokaltrafikk og miljøtiltak som beplantning, utsmykning med kantstein og andre estetiske tiltak. Det vil bedre miljøet på tettstedet.

Vegvesenet har nå lyst ut anleggsarbeidene på DOFFIN databasen som en åpen anbudskonkurranse. Tilbudene vil bli behandlet i anskaffelsesnemnda, etter planen i slutten av februar. Kontraktsinngåelse vil da forhåpentligvis kunne skje midt i mars, slik at anleggsarbeidet kan starte etter påske.

Frist for ferdigstillelse av anlegget er i konkurransegrunnlaget satt til 1. oktober 2013 med 15. august 2012 som delfrist for rundkjøringen i fv. 115.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar