mandag 9. januar 2012

Færre drepte i trafikken

Trafikken i Akershus har krevd færre dødsofre i år enn på over seksti år. Man må helt tilbake til 1948 for å finne lignende tall.

Totalt 6 personer mistet livet i trafikken i fylket. Tre dødsulykker skjedde i Follo, tre på Romerike, mens det i Asker og Bærum ikke var noen dødsulykker i trafikken i fjor. I 2010 var det 18 mennesker som omkom på vegene i Akershus.

Vi er derfor glad for at det er en positiv utvikling. De siste årene har det vært en årlig nedgang i antall drepte. Ulykkestallet går ned, men det er ingen grunn til å redusere innsatsen. Det er fortsatt for mange, og hver ulykke er en tragedie.

Ingen ulykker eller ulykkessituasjoner er like. På vegnettet satses det derfor på å forebygge at alvorlighetsgraden av ulykkene skal bli så stor. Statens vegvesen har funnet ut at personrelaterte faktorer er medvirkende årsak ved sju av ti dødsulykker. Slike faktorer er ruspåvirkning, uerfaren sjåfør, for høy fart, trøtthet og sykdom.

Ungdom i aldersgruppa 15-24 år er dessverre overrepresentert i ulykkesstatistikken. Høy fart og manglende bruk av bilbelte er dominerende årsaker til mange av de alvorligste ulykkene. For å imøtekomme dette er det viktig med fortsatt forebyggende og påvirkende trafikksikkerhetsarbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar