lørdag 13. februar 2010

Handlingsprogram for fylkesveier

KrF har sammen med V, H og Frp foreslått å ta inn flere prosjekter i handlingsprogrammet for fylkesveiene. Blant annet kollektivfelt langs Fv 120, innfartsparkering ved Årnes stasjon, tiltak ved Fv 120 i Enebakk, Fv 156 i Frogn og Fv 209 Semsveien.

Vi ber om at det legges fram en egen sak om finansiering av kollektivfelt langs ny Fv 120 (tidligere rv 120) Åsenhagen/Skedsmokorset med planlagt oppstart 2011.

Vi ber videre om at gang- og sykkelvei langs ny Fv 120 i Enebakk kan forskutteres av kommunen. Fylkesutvalget ønsker videre å avsette 25 millioner kroner til å innfartsparkering ved Årnes stasjon.

Vi ser behovet for tiltak ved ny Fv 156 (tidligere rv 156) i Frogn, fra Dal barnepark fram til Nesodden kommunegrense kan forskutteres av kommunene. Det samme gjelder tiltak ved Fv 209 Semsveien, fra Skaugum-Sem gjestegård i Asker.

Vi ber videre om at tiltak ved Fv 33 (tidligere rv 33) i Feiring i Eidsvoll gjennomgås på nytt sammen med kommunen for eventuell justering. Gang- og sykkevei i Feiring ønskes prioriteres.

Jeg er glad for de tiltakene vi har fått til gjennom behandlingen av handlingsprogrammet. Vi har fått til å prioritere flere gang- og sykkelveier på utsatte strekninger, og vi legger til rette for innfartsparkering på Årnes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar