fredag 12. februar 2010

Vi ha belønningspenger

Fylkesutvalget i Akershus ønsker å prioritere midler til nytt pris- og sonesystem i søknaden til statens belønningsordning for bedre kollektivtrafikk og mindre bilbruk.

Staten har etablert en belønningsordning for å bedre kollektivtilbudet og redusere bilbruken i større byområder. Oslo kommune fremmer søknaden til ordningen på vegne av hovedstadsområdet. Ruter AS koordinerer søknaden. Vi stiller seg bak søknaden og støtter at det søkes om en 4-års avtale for tildeling av belønningsmidler.

Søknaden omfatter tiltak for bedre framkommelighet, infrastruktur og miljø, satsing på trygghet på metro og trikk og forenkling og omlegging av sone- og prissystem. Alle disse tiltakene vil bidra til hensikten med belønningsordringen; å øke andelen kollektivreisene ytterligere. Fylkesutvalget mener det spesielt er viktig å prioritere nytt og forenklet pris- og sonesystem. Gjennom belønningsordningen kan staten være med å finansiere et viktig løft for å gjøre det enklere for folk å bruke kollektivtransport i hovedstadsområdet.

Det er svært gode grunner for å få en avtale om belønningsmidler som strekker seg over 4 år. Det er en stor utfordring å utvikle et godt kollektivtilbud og redusere bilbruken i en region med sterk befolkningsvekst og aktivitetsvekst. Statens bidrag gjennom belønningsordningen er en viktig del for å få dette til.

Oslo kommune og Akershus fylkeskommune har derfor bedt om et møte med statsråden om behovet for å få en 4-års avtale om belønningsmidler. Målet er å få enda flere kollektivreisende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar