mandag 8. februar 2010

Samferdselsutfordringer i Akershus

Akershus har landets største utfordringene når det gjelder samferdsel, det bor i dag over en million mennesker i Oslo og Akershus. Det er en fomidabel befolkningsøkning fremover. Innen 2030 bor det 50% flere innbyggere, dvs 1.5 millioner i regionen og 2 millioner 2060. Det betyr mer trafikk og et stort behov for investeringer.

Planene som Regjeringen har lagt for Akershus vil ikke løse problemene, verken for jernbane eller vei med den nasjonale samferdselsplan som ligger der i dag.

Vi ønsker et bredt samarbeid med regjeringen for å løse denne situasjon som må bli bedre enn i dag. Tilbudet i dag er relativt sett bedre enn før, men folks forventninger øker også, og vi må på grunn av befolkningsutviklingen ha et enda bedre kollektivtilbud, og staten må ta et langt større ansvar enn i dag.

Blant annet er det krav er bedre vilkår særlig for pendlerne, og vi må få en langt bedre kompensasjon enn den de tilbyr nå ved forsinkede tog.

Vi vet hvilke utfordringer vi har i dag på klima, de er større enn noen gang, vi må derfor ta de utfordringene som kreves. KrF er forpliktet til å være i front i disse sakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar