lørdag 27. mars 2010

Dobbeltspor Oslo-Ski på riktig spor

På fredag sluttet Akershus Fylkesting seg til planprogrammet for Follobanen, og ber om at mulighetene for en raskere framdrift holdes åpne. Planprogrammet beskriver hvilke temaer som bør utredes i de tre berørte kommunene og legger premisser for hvordan planarbeidet skal gjennomføres.

Man bør se nærmere på hvordan bruk av kulvert kan redusere barrierer som traséføringen vil skape. Det vil bidra til gode miljøløsninger i utviklingen av Ski som kollektivknutepunkt, sier fylkestinget i høringsuttalelsen.

Fylkestinget ber også om at Jernbaneverket holder mulighetene åpne for alternativ framdrift for å få til en raskere ferdigstillelse av nytt dobbeltspor Oslo-Ski.

Det må understrekes betydningen at man kommer i gang med banen, og at andre prosjekter ikke kommer foran. Fylkestinget anbefaler at den videre prosessen gjennomføres etter alternativ 2. Det vil si at det gjennomføres en konsekvensutredning som legges til grunn for at Samferdselsdepartementet fastsetter hvilket traséalternativ som skal reguleres. Det utarbeides deretter reguleringsplaner i hver kommune som blir politisk behandlet i den enkelte kommune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar