søndag 14. mars 2010

Manglende satsing på samferdsel

Samtlige politiske partier har lenge forsømt både jernbanen og veg. Krisen skyldes et forfall over svært mange år. Skiftende Storting og regjeringer har ikke gjort nok. Samtidig har det aldri vært så ille som nå. Det trengs et felles løft på tvers av partigrensene.

Regjeringen sliter allerede med å oppfylle NTP-rammene på flere felt. Befolkningsvekst i Akershus og trangere budsjetter som følge av de økonomiske utsiktene fremover, vil gjøre situasjonen enda krevende.

Jeg er bekymret for de signalene som vi hører fra de rødgrønne partiene om at de må kutte i beudsjetter. Jeg er bekymret for at det betyr kutt innen for samferdsel. Vi må se fremover, ikke bakover.

De første 50 årene av norsk jernbanebygging ble det bygget 50 kilometer per år. De siste 50 årene er det kun bygget 4,5 kilometer per år. Samtlige politiske partier må nå gå i seg selv for å skape en bedre jernbane, og invitasjonen står ved lag.

Et annet eksempel var fra Romerikes Blad hvor en stortingsrepreseatnt fra Ap tok til orde for en bomstasjon på riksvei 22 over Glomma fordi ellers ville det ikke komme noen utbedring av veien de neste 20 årene.

Dette er en av mange signaler gjennom media om at regjeringen vil løpe fra sine samferdselsløfter. Det kan vi ikke la skje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar