torsdag 18. mars 2010

Miljøvennlige videregående skoler

På fylkesutvalgets møte i dag hadde vi rapport om miljøstatus på våre videregående skoler. I fjor reduserte de videregående skolene i Akershus energiforbruket med 2,5 mill kWh. I år blir det enda mer.

I Akershus brukes det mye fyringsolje til oppvarming. Når denne varmekilden erstattes med fjernvarme, bidrar dette til en betydelig reduksjon av klimautslippene fra regionen. Derfor vedtok Akershus fylkeskommune en forsering av fjernvarmeutbyggingen.

Det er viktig at vi reduserer energiforbruket og bytter ut oljefyring med mer miljøvennlige alternativer, og energiforbruket i 2010 vil reduseres med ca. 3 millioner kWh sammenlignet med 2009.

Akershus fylkeskommune er i gang med en rekke energitiltak i de videregående skolene. I 2009 ble ca. 40 tiltak gjennomført, og vi begynner allerede å se effekten. I 2010 blir det flere tiltak. I alt skal rundt 100 tiltak gjennomføres fram til 2012.

Det skjer også en omfattende omlegging fra olje og strøm til fornybar energi på skolene. I løpet av 2010 vil ca. 4 millioner kWh bli lagt om til fornybar energi. I tillegg til energitiltakene, bruker Akershus fylkeskommune store summer på rehabilitering av de videregående skolene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar