fredag 26. mars 2010

Ja til Ringveien og Tverrveien på Jessheim

I dagens fylkesting i Akershus ble det ja til en søknad fra Ullensaker kommune om forskuttering av Ringveien og Tverrveien på Jessheim. Det innebærer at arbeidene med disse to veiene kan starte tidligere enn ellers. Forskuttering betyr at kommunen legger ut penger til veiprosjekter som staten og/eller fylkeskommunen senere skal betale. Ullensaker kommune har fått ja til å forskuttere to anlegg:

Utbedring av en del av Ringveien (fylkesvei 459), fra Trondheimsveien til påkoblingen av den nye Tverrveien. Det er ventet en kraftig økning av trafikken på denne veien i årene framover. Kommunen mener veien må utbedres for å få bedre trafikksikkerhet. Det er planlagt gang- og sykkelvei, fortau og gangfelt. Arbeidene skal etter planen være ferdige i 2013 og er beregnet å koste 30 millioner kroner. Av dette skal kommunen forskuttere fylkeskommunens andel på 15 millioner. Resten forutsettes dekket av en kommunal bevilgning og private utbyggere.

Opparbeiding av den nye Tverrveien, i første omgang fra fylkesvei 174 fram til nye utbyggingsområder øst for jernbanen. Veien skal avlaste dagens veinett, gi bedre framkommelighet for bl.a. buss, gi ny adkomst til Jessheim næringspark og adkomst til ny bebyggelse øst for jernbanen. Denne delen av Tverrveien skal etter planen være ferdig i 2012 og er beregnet å koste 50 millioner kroner. Av dette skal kommunen forskuttere fylkeskommunens og statens andel på 25 millioner. Resten forutsettes dekket av kommunen og private utbyggere.

Jeg er svært glad for at disse veiene kommer på plass gjennom en slik forskuttering. Jessheim vokser raskt, og det er behov for utbedring av infrastrukturen.Trafikken på Ringveien forventes å dobles de neste 15 årene, og dette veiprosjektet vil bedre trafikksikkerheten. Tiltakene er avgjørende for videre utvikling av sentrum og vil gi en bedre og sikrere trafikkflyt i sentrum. Denne utbyggingen er en begynnelse og et stort skritt i riktig retning.

Senere er det planlagt å opparbeide Tverrveien videre fram til Ringveien. Fylkestinget vil se positivt på en eventuell søknad om forskuttering av fullføringen av Tverrveien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar