onsdag 12. januar 2011

Buss til døra

Nå kan du hoppe på bussen rett utenfor egen ytterdør. Vi har nå satt i gang forsøk med bestillingstransport i Eidsvoll og Hurdal.Tilbudet om bestillertransport ble innført som en prøveordning fra 1. januar.

Bestillingstransport er et tilbud til alle reisende og er anropsstyrt kollektivtransport der brukeren innen kl.12 dagen i forveien melder inn sine reiseønsker til en transportsentral, og hvor de individuelle transportene samordnes.

Passasjerene betaler vanlig kollektivtakst eller eventuelt honnørrabatt.
Transporten går på dagtid. Minibussen henter deg hjemme og tar deg med dit du ønsker innenfor betillingslinjens område.

Bestillingstransporten i Eidsvoll og Hurdal utføres med minibusser som er universelt utformet. Minibussene er spesialtilpasset med lavt gulv eller heis for at det skal være lett å komme om bord, også for de som er dårlige til beins. Minibussene kommer seg frem på småveier og kan hente passasjerene ved hageporten. Slike busser har også plass til rullestol/rullator eller barnevogner.

Sjåføren vil ved behov assistere passasjerene med av- og påstigning og være behjelpelig med varebæring. Bestillingstransport med minibusser er en transportform som er godt tilpasset personer med nedsatt funksjonsevne.

Les mer om dette her eller fylkeskommunens hjemmesider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar