mandag 24. januar 2011

Landets største høyskole

Forrige uke ble det bestemt atHøgskolen i Oslo og Akershus blir opprettet fra 1. august 2011. Det blir landets største høyskole med 16 000 studenter.

Rektor Sissel Østberg ved Høgskolen i Oslo er lettet over beslutningen som ble fattet i dag. Dette har vært en prosess som har gått i to og et halvt år.
Utfordringen fremover blir å få systemer og sikkerhet på plass, så alt fungerer i det daglige. Det er prioritet nummer én. Det andre er det langsiktige arbeidet med at fagmiljøer skal samarbeide. Der er det allerede kontakt, for eksempel har læringssenteret på HiO og biblioteket i Akershus har møter allerede.

Selv om Oslo og Akershus ligger tett, blir det jo snakk om betydelig avstander mellom den nye høyskolens lokaler. Den store utfordringen med det er at man skal oppleve det utenifra og innenifra som én institusjon. For eksempel må studiestedet på Kjeller oppleve at de er en del av en felles institusjon og ikke bare en satellitt der ute. Det er vi veldig klar over og der må vi ta grep for administrasjon og støttetiltak.

Statsråd for forskning og høyere utdanning Tora Aasland tror om at den nye høyskolen vil bli en sentral institusjon i regionen og nasjonalt. Den nye sammenslåtte høyskolen vil få en sentral posisjon i utviklingene av profesjonsutdanningene, som innenfor helsefag og lærerutdanning. Norge trenger sterkere fagmiljø som kan bidra til å utvikle kvaliteten både i utdanning og forskning. Framtiden for den norske velferdsmodellen avhenger i stor grad om vi klarer å utdanne nok folk med riktig utdannelse. Det er helt avgjørende at vi lykkes. Høyskolen blir viktig i dette arbeidet. Den må være en sterk regional aktør og utvikle samarbeidet med samfunns- og næringsliv videre.

Det blir derfor spennede å følge på resultatene avden nye høyskolen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar