søndag 30. januar 2011

Viktig seier for jordvern i Vestby

Fylkesutvalgets behandlet på torsdag utbyggingsplaner på Delijordet i Vestby kommunes kommunedelplan. I den forbindelse var det en viktig debatt om jordvern og flertallet i Fylkesutvalget fremmet derfor innsigelse.

Potensialet for fortetting i Vestby sentrum må utnyttes før det åpnes for bygging på dyrket mark: Utbygging på Delijordet er konfliktfylt både i forhold til kulturlandskap, kulturminner og jordvern. En slik utbygging vil kunne undergrave satsingen på å utvikle de mest sentrale områdene i Vestby sentrum.

Sentrumsområdet på Øvre Randem kommer i konflikt med kulturlandskapet ved at gårdstunet på Øvre Randem blir liggende inneklemt og at viktige siktlinjer i landskapsrommet og man fremmet på den bakgrunn innsigelse til området Øvre Randem.

Fylkesutvalget fremmer ikke innsigelse til det foreslåtte parkeringsarealet ved Norwegian Outlet. Da det allerede er åpnet opp for Norwegian Outlet bør man sørge for at disse har greie nok rammevilkår. For å sikre bedre styring mener fylkesutvalget at det må lages planbestemmelser som fastsetter at det kun skal være handel med plasskrevende varer, og som setter begrensning på parkering og allerede etablert detaljhandel i området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar