torsdag 13. januar 2011

En videregående skole spisset mot realfag og forskning

I gårsdagens RB var det et spennede forslag om en videregående skole spisset mot realfagene og forskning. Dette er et tiltak som jeg støtter. Skolen, eller kunnskapssenteret, skal være en arena der både ungdomsskole og en ny videregående skole i Skedsmo deltar i samarbeid med Høgskolen i Akershus (HiAk) og Kjeller-instituttene.

Målet med dette samarbeidet skal være å styrke realfagene og stimulere forskningsinteressen hos elevene. Skedsmo kommune ønsker seg sin fjerde videregående skole. Og den vil kommunen ha på Kjeller som en annerledes skole spisset mot realfagene og forskning.Fra før har Romerikes største kommune tre videregående skoler ¿ Lillestrøm, Skedsmo og Strømmen videregående skoler.

Skolen, eller kunnskapssenteret, skal være en arena der både ungdomsskole og en ny videregående skole i Skedsmo deltar i samarbeid med Høgskolen i Akershus (HiAk) og Kjeller-instituttene. Målet med dette samarbeidet skal være å styrke realfagene og stimulere forskningsinteressen hos elevene.

Det er to hovedutfordringer knyttet til utdanning. Å få flere til å velge omsorgs- og helsefagene, og å få flere til å satse på tekniske fag. Ordfører Orlund mener vi det vil være klokt å utnytte det eksisterende miljøet på Kjeller, som består av svært mye høy kompetanse. Ordføreren mener det er viktig å få i gang en debatt om nye måter å skreddersy skoletilbud på.

Hvis det i det hele tatt er aktuelt å investere i ytterligere en ny videregående skole på Romerike, må Skedsmo belage seg på å konkurrere med nabokommunen Sørum.

I desember 2010 tok Ap-politiker og leder av Sørums miljø- og utviklingsutvalg, Are Tomasgaard til orde for å få bygget en ny skole på Frogner. Befolkningsveksten, og Frogners gode beliggenhet med godt utbygd infrastruktur, kort avstand til nabokommuner og godt utbygde idrettsanlegg, burde gi en god grunnmur, argumenterte Tomasgaard.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar