fredag 28. januar 2011

Nest lavest ledighet i Akershus

I går leste jeg en hyggelig nyhet for Akershus. Ledigheten i Akershus har nå holdt seg stabil sammenliknet med januar i fjor, og ligger fortsatt under landsgjennomsnittet på 3,1 prosent. Akershus har nå nesten den laveste ledigheten i Norge. Bare Sogn og Fjordane har færre arbeidsledige enn Akershus.

Arbeidsledigheten rammer fortsatt folk i bygg- og anleggsbransjen hardest. Ved utgangen av januar var det 7 338 arbeidsledige i Akershus. Det tilsvarer 2,5 prosent av arbeidsstyrken. Det er drøyt tusen arbeidssøkere i bygg- og anleggsbransjen i Akershus akkurat nå, og en del har dessverre gått ledig i en lengre periode. Mange av disse er fra Polen og andre østeuropeiske land, og sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet på grunn av språkproblemer, forteller fylkesdirektør Ellen Chr. Christiansen i NAV Akershus.

Det er noen regionale forskjeller blant arbeidssøkerne i Akershus. Mens Follo, Asker og Bærum og Øvre Romerike har hatt en nedgang i arbeidsledige innen bygg- og anleggsbransjen, er det en økning på Nedre Romerike. Her er det 346 personer som søker seg til bygg og anlegg, noe som er en økning på drøyt 15 prosent fra i fjor.

Ellers har eiendomsmeglere, som i en periode merket effekten av finanskrisen, i stor grad kommet tilbake i jobb. Og innen undervisning og helse- og omsorgsektoren er det flere ledige stillinger enn ledige arbeidstakere.

For første gang siden april 2010 er ikke Oslo lenger det fylket med høyest ledighet i landet. Aust-Agder har nå flere arbeidsledige enn Oslo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar