tirsdag 4. januar 2011

Forsinkelsene koster milliarder

Forsinkelser koster kollektivtrafikantene i Oslo og Akershus tre milliarder kroner i året. Fremtidens passasjerer på T-bane og tog vil stille langt tøffere krav enn dagens.

å oppdrag fra Ruter har Urbanet Analyse intervjuet 2300 trafikanter i Oslo og Akershus. Dette er den største reiseundersøkelsen i sitt slag i Norden. I tillegg til å beregne en pris på hva forsinkelser koster reisende, forteller studien hvilke krav passasjerene har til kollektivtrafikken.

Urbanets undersøkelse, omtalt i bladet Samferdsel viser blant annet:

* I dag koster forsinkelsene trafikantene i Oslo og Akershus tre milliarder kroner.
* Flere trafikanter rammes av forsinkelser i Akershus enn i Oslo, og den økonomiske belastningen er også større i Akershus. Det skyldes at busser og bane har hyppigere avganger i Oslo.
* Fordi folk ikke tror at kollektivtrafikken er i rute, og legger inn ekstra margin, får forsinkelsene negativ effekt selv når tog, T-bane og buss er i rute.
* Over halvparten av trafikantene som har opplevd en forsinkelse siste måned, reiser tidligere om de har en viktig avtale.
* Irritasjonen, men også den økonomiske belastningen, er større ved forsinkelser på fritiden enn i arbeidstiden. Konsekvensene føles sterkere enn om man kommer for sent på jobben.
* Passasjerer stiller stadig sterkere krav til kollektivtilbudet. De vil ha hyppige avganger, unngå bytter, sitteplass og ikke stå trangt. De hater forsinkelser.

Les mer her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar