fredag 7. januar 2011

Potensiale for vekst for Gjøvikbanen

Analyser viser at Gjøvikbanen har et vekstpotensiale dersom strekningen får kortere reisetid og større forutsigbarhet. Det er viktig at veksten i reiser i vår region tas ved å utvikle et enda bedre kollektivtilbud nær der folk bor, og i det bildet står et bedre tilbud på Gjøvikbanen meget sentralt.

For å få dette til trenger vi bedre togmateriell og utbedring av banestrekningen på Gjøvikbanen for å gi de reisende kortere reisetid og forutsigbarhet.

Togtilbudet på Gjøvikbanen ble for kort tid siden redusert med begrunnelsen behov for økt vedlikehold på togmateriellet og dårlig infrastruktur langs Gjøvikbanen. Dette er forhold som har vært kjent i lang tid, og burde ikke komme som en overraskelse. En reduksjon av togtilbudet er derfor uakseptabelt.

Nå må vi få togmateriell på Gjøvikbanen som sikrer de reisende et forutsigbart rutetilbud. Fornyelse av kontaktledning og bedre strømtilførsel, og kurveutrettinger er nødvendige tiltak for å redusere reisetiden og for å redusere slitasjen på togmateriellet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar