fredag 18. mars 2011

Akershus lykkes med Drømtorp

I ØNB leste vi nylig at Drømtorp videregående skole i Ski er den mest populære skolen i Follo.
Det viser den ferske søkerstatistikken fra Akershus fylkeskommune. I tillegg gir flere undersøkelser elevene skolen de beste skussmål.

For 5-6 år siden slet skolen med stemplet som verstingen i Follo. Ti prosent av elevene droppet ut før endt skolegang. Over en tredel av elevene strøk i ett eller flere fag. Det kan derfor konstateres at Akershus Fylkeskommune og Drømtorp vgs for alvor har klart å snu det negative til det positive.

For ett år siden kom kunnskapsminister Kristin Halvorsen til Ski og Drømtorp for å lære av fylkeskomunen. Etter knallhard jobbing har lærere og elever over tid klart å snu noe negativt til noe veldig positivt.

Alternative undervisningsformer, unike tilbud til ungdomsskoleelever og elever som blir utfordret som lærere er noen tiltak som har ledet skolen ut av uføret. Disse eksemplene ville kunnskapsministeren skulle være til etterfølgelse andre steder i landet. Frafallet er redusert fra ti til et et par prosent mens antallet elever som stryker er mer enn halvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar