torsdag 24. mars 2011

Pilegrimsleden gjennom Follo

I mars startet Akershus fylkeskommune merkingen av pilegrimsleden gjennom Follo. I løpet av sommeren skal det være mulig å gå i merket pilegrimsled fra Østfold til Trondheim.
Pilegrimsledene i Norge er viktige historiske kulturminner. Disse bevares best ved at det brukes. KrF har derfor sammen med V, Frp og H styrket dette arbeidet i Akershus gjennom budsjettarbeidet.

Det har vært arbeidet godt med Pilegrimsleden. Det er sikret kvalitet på infrastrukturen ved merking og rydding. Et økende antall lokale ildsjeler har gitt et uvurderlige bidrag. Dette arbeidet ønsker vi skal få større betydning lokalt og regionalt i Akershus.
Det er gjennomført merkingen på strekningen fra grensen mellom Oslo og Akershus på Grønliåsen til Kongsbordet ved Hellerasten i Oppegård. Denne traseen er først beskrevet av biskop Jens Nilssøn i hans nedtegnelser fra visitasreisene. Beskrivelsen av veien er fra slutten 1500-tallet. Gravhauger fra jernalder langs veien viser at den kan være enda eldre. Det gjør det sannsynlig at denne veien også har vært brukt av pilegrimer i middelalderen. Kongebordet som biskopen beskriver ligger der den dag i dag.

I tilegg samarbeider Oslo kommune, Byantikvaren og Akershus fylkeskommune samarbeider om å skilte gravhaugene, veifaret og Kongsbordet langs det gamle veifaret.

Merkingen videre gjennom Follo vi skje fortløpende i løpet av våren og sommeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar