torsdag 12. januar 2012

Akershus har fått universitetsskoler

Asker, Rosenvilde Nesodden, Lillestrøm og Jessheim videregående skoler har fått hevet statusen til universitetsskoler for de neste tre årene. 40 videregående skoler og ungdomsskoler i Oslo og Akershus søkte om å få plass i ordningen. 13 skoler slapp gjennom nåløyet denne gangen.

Det er derfor kjempepositivt at fem av våre videregående skoler har kvalifisert seg som universitetsskoler. Formålet med ordningen er å få til et tettere samarbeid mellom utdanningsinstitusjoner og skoler, slik at det skal bli en større sammenheng mellom hva studentene lærer og hva som møter dem i virkeligheten er ute på skolene.

Dette er viktig i arbeidet med å få til et nærmere praksisfellesskap mellom lærerutdanner, skole og skoleeier. Det bidrar til å gi oss dyktige, trygge og kunnskapsrike lærere, som kan knytte teori og forskning til egen og felles praksis. Deretter gir dette bedre læring for elevene.

Vi må derfor sørge for at erfaringer og resultater spres og tas i bruk øvrige skoler i Akershus, på samme tid som dette ses i sammenheng med veiledning av nye lærere

Dette gir skolen et uvurderlig fortrinn når vi skal markedsføre seg, både når det gjelder rekruttering av elever og lærere.

Les mer om saken på UiOs nettsider: www.uniforum.uio.no

2 kommentarer: