søndag 15. januar 2012

Oslopakke 3 og veien videre

Jeg har fått flere henvendelser om Oslopakke 3. Spesielt etter at SVs Marianne Borgen var ute i NRK Østlandssendingen og i praksis skrinla den viktige samferdselspolitiske avtalen om Oslopakke 3. Jeg opplever det som om de melder seg litt ut av debatten.

Målet er å få til felles omforente løsninger og det var har vært flere møter om dette tema og med det målet. Styringsgruppen for Oslopakke 3 har hatt flere møter etter at rapporten fra sekretariatet ble lagt frem. Styringsgruppen består av fylkesordføreren i Akershus og samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) i Oslo, veidirektør Terje Moe Gustavsen og jernbanedirektør Elisabeth Enger.

Gruppen arbeider nå med en skisse for det videre arbeidet med Oslopakke 3 som skal legges frem til behandling. De politiske partiene som har inngått kompromisset om Oslopakke 3 skal involveres. Skissen må være klar innen 20. februar.

Utgangspunkt for forhandlingene er pakken som det var enighet om i 2006. Rapporten fra Oslopakke 3-sekretariatet inneholder en oppramsing av prosjekter som var aktuelle å finansiere. Vi holder oss til de opprinnelige prosjektene, deriblant ny E18.

Det satses på at man holder fremdriften, men vi har et tidspress for å få levert en innstilling til Stortinget slik at prosjektene kommer med i statsbudsjettet.

1 kommentar:

  1. Hei, Lars!

    Det er bra du står på for Oslopakke3.

    Det kan jo likevel være greit å revidere pakken når forutsetningene og behovene endrer seg, men jeg synes også at Krf-poltikerne på Stortinget bør engasjere seg mer for at staten øker bevilgningene.

    Siden innbyggertallet i Oslo og Akershus øker kraftig, mener jeg det er viktig å prioritere utbygging av skinnegående kollektivtrafikk. F.eks. må T-bane til Ahus og Fornebu samt trikk til Tonsenhagen bygges snarest. Man må også komme raskt i gang med planleggingen av ny jernbane/t-banetunell gjennom Oslo.

    Mvh Per Stensrud

    SvarSlett