onsdag 25. november 2009

Flysamling på Gardermoen er sikret

Forsvarets flysamling på Gardermoen har i flere år slitt med tynnslitt økonomi. Dette arbeidet sikres nå med en bevilling på 300.000 kroner i året fra Akershus fylkeskommune. Dermed kan flysamlingen også bli en del av Akershus museum. Det har vært drevet med god innsats og dugnad av frivillig innsats.

Jeg er glad for at denne bevillingen ble en realitet. Både faglig og på andre måter vil et samarbeid mellom fylkesmuseet og flysamlingen få stor betydning. Alle som har arbeidet frivillig dugnad på flysamlingen har gjort en kjempejobb. Ikke minst de har fortjent at det blir tryggere forhold.

Det var et fellesforslag fra Kristelig Folkeparti, Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet i forbindelse med budsjettbehandlingen i Akershus fylkeskommune som sikret den økonomiske støtten til flysamlingen og stiftelsen Forsvarshistorisk Forum Østlandet.

De som til daglig arbeider med flysamlingen er også svært glade for at det ble en løsning. Det er ni år siden flysamlingen åpnet på Gardermoen, og det meste av tiden har vi slitt med økonomien. Det er stort sett salg av kaffe og vafler som har reddet oss, og det er ikke holdbart i lengden, sier Leif Feiring i Forsvarshistorisk Forum Østlandet. De venter seg mye av samarbeidet med Akershus museum.

Nå blir både Akershus museum. flysamlingen og SAS-museet en del av Gardermoen kulturpark. Det vil være viktig for besøket. De siste årene har vi riktignok hatt 10.000 mennesker innenfor dørene hvert eneste år, og samarbeidet med skolene har den siste tiden blitt langt tettere enn det noen gang har vært. Men uansett vil den økonomiske støtten fra Akershus fylkeskommune og samarbeidet med Akershus museum bli viktig.

Nå har vi tro på enda bedre besøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar