lørdag 7. november 2009

Klimabevisste innbyggere i Akershus

Annenhver innbygger i Akershus mener de er klimabevisste i hverdagen. De vil gjøre mer for å bli enda mer klimabevisst. Blant annet vil 41 prosent av bidra med å redusere klimautslipp ved å la bilen stå oftere enn den gjør i dag.

Svært mange av dem vil gjø re mer for å bli enda mer klimabevisst. Det kommer fram en landsomfattende klimaundersøkelse som ble presentert i forbindelse med lanseringen av klimadugnaden: Lyden av et klimavennlig Norge. Budskapet i klimakampanjen er: Det er bedre å gjøre litt enn ingenting.

Til tross for at halve befolkningen i Akershus mener de er klimabevisste i hverdagen, har nesten fire av ti dårlig samvittighet for ikke å gjøre mer for miljøet i hverdagen. Sju av ti mener det er trendy å være klimabevisst. 43 prosent av de spurte i Akershus mener at det er flaut si at man ikke er klimabevisst.

Denne undersøkelsen viser at folk er villig til å gjøre noe. At så mange som 41 prosent vil redusere bilbruken, stiller krav til oss politikere, både fylkespolitikere og rikspolitikere. Vi må i enda større grad legge forholdene til rette for at folk kan bruke buss eller tog. Akershus fylkeskommune har blant annet satset én milliard kroner på fjernvarme, som skal fase ut oljefyring i mange bygg. Det vil komme til å redusere de totale klimautslippene i Akershus med seks prosent.

I undersøkelsen blir nordmenn spurt om hva de kan tenke seg å gjøre for å redusere klimautslipp:

• 78,6 prosent vil spare strøm (79 prosent i Akershus).
• 56,8 prosent vil kjøpe miljømerkede produkter og tjenester
(63,6 prosent i Akershus).
• 15,5 prosent vil kutte ned på flyreiser (16,3 prosent i Akershus).
• 38,3 prosent vil redusere bilbruken (40,9 prosent i Akershus).
• 9,1 prosent vil kjøpe private kvoter for sine flyreiser (13,9 prosent i Akershus).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar