torsdag 19. november 2009

Vil ha klimavennlige drosjer

Hovedutvalg for samferdsel og miljø har vedtatt å tildele løyver for biler med ekstra lavt utslipp av CO2. Løyvene er for testing og promotering og er tidsbegrenset. Hensikten er å stimulere til økt miljøfokus i drosjenæringen.

Hver av drosjesentralene i Akershus får inntil 4 løyver for biler med ekstra lave utslipp av klimagasser.

Hovedutvalget foreslår også at Akershus fylkeskommune tar initiativ til et forsøk med prioritering av drosjer med lave utslipp på drosjeholdeplasser.

Bakgrunnen for saken er at Fylkestinget vedtok i møte 11.12.08, sak 73/08 følgende: "Fylkeskommunen skal legge til rette for miljøtiltak i drosjenæringen. Hovedutvalget ber administrasjonen legge frem en egen sak om dette".

Hensikten var å stimulere til økt miljøfokus innen drosjenæringen ved å åpne for at sentralene kan få tidsbegrensede løyver for testing og promotering av biler med ekstraordinære lave utslipp.

Dette var et forsøk som må skje i samarbeid med drosjenæringen, grunneier, kommune, politi og vegmyndigheter. Samtidig må det nevnes det at det er åpnet for konkurranse mellom drosjesentralen på Nedre Romerike og i Asker og Bærum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar