fredag 27. november 2009

Rar debatt om biodiesel

Selv om man nå har innført avgift på biodiesel kan det være på sin plass med noen siste ord om saken.

Det har vært hevddet at biodiesel fortrenger matproduksjon. Det kan være basert på avfall og restprodukter som ingen har bruk for som slakteavfall, fiskeslo eller frityrfett. Noen selskaper prøver også å dyrke alger til biodrivstoff. Dette er bærekraftig. Så finnes det eksempler på dårlig biodiesel, men ingenting tyder på at det blitt importert biodiesel som ikke er bærekraftig til Norge. Det er med andre ord ikke mat på tanken

Det er ikke riktig at det er en FN-rapport advarer mot biodrivstoff. UNEP mener at biodrivstoff har en naturlig rolle i framtidas mer klimavennlige transportsektor, og at selv om det finnes dårlige måter å produsere biodrivstoff på, så er det meste av det som blir produsert både klimavennlig og bærekraftig.

Noe som også er rart er at Ap vil øke avgiften på biodiesel fordi partiet er skeptisk til klimagevinsten og bekymret for matproduksjon, men står samtidig fast på at omsetning av biodrivstoff skal være påbudt. De vil tvinge frem bruk av drivstoff som det selv er kritisk til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar