onsdag 16. juni 2010

Åpning av miljøgate i Maura

I dag klokken 14 åpner vi miljøgata i Maura. Byggingen av miljøgata har gått etter planen både økonomisk og fremdriftsmessig. Totalt har prosjektet, som er et spleiselag mellom staten, Akershus fylkeskommune og Nannestad kommune, kostet 25 millioner kroner. Hensikten er å bedre trafikksikkerhet og fremkommelighet.

Byggingen av miljøgata gjennom Maura startet i oktober 2008, og prosjektet har blitt bygget i to etapper. Den første etappen var ferdig høsten 2009.

Den totale kostnaden ved å bygge miljøgata i Maura sentrum kom på 25 millioner kroner. Den første etappen kostet 15 millioner kroner, mens etappe 2 kostet ti millioner kroner. Byggingen av miljøgata finansieres som et spleiselag mellom staten, Akershus fylkeskommune og Nannestad kommune. Det er Mesta som på oppdrag for Statens vegvesen har bygget miljøgata i Maura.

Miljøgata i Maura er bygget med utgangspunkt i fylkesveg 120 på den 1,3 kilometer lange strekningen fra Gamle Dalsveg til Mauravegen. Miljøgata har en bredde på 6,5 meter, i tillegg til at det er etablert fortau på begge sider av vegen på denne strekningen. Hastigheten i miljøgata er satt ned fra 50 til 40 kilometer i timen.

Hensikten med å bygge miljøgate i Maura er å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for myke trafikanter, samt redusere ulempene som fylkesveg 120 fører til for beboerne i tettstedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar