onsdag 30. juni 2010

Ny gang-/sykkelveg i Rælingen

I denne uka åpnet vi en etterlengtet gang-/sykkelveg langs fylkssveg 120, fra Smestad til Fjerdingby. Dette innebærer at det er sammenhengende gang-/sykkelveg fra Lillestrøm til Hektnersletta.

Den nye gang-/sykkelvegen er 2,5 km lang og det er bygd 250 m fortau. Gang-/sykkelvegen krysser fylkesveg 120 i kulvert, slik at det ikke oppstår konflikter mellom biler og myke trafikanter. I tillegg er gang-/sykkelvegen fra Hektnersletta til Musikkhytta rustet opp. Det er også bygd felles gang-/sykkelveg og atkomstveg fra Musikkhytta til Jakobsbråtan.

Vegen på strekninger er smal, svinget, uoversiktlig og det er stor trafikk med til dels mye tungtrafikk. For gående og syklende i området har dette vært et etterlengtet prosjekt. Gang og sykkelveg vil fremme trafikksikkerheten. Strekningen har vært trang og svingete. Mange foreldre har vært redde å sende barna sine der fordi veien har vært uoversiktelig. Dette har vi nå endelig fått gjort noe med.

Det er foretatt omfattende trafikksikkerhetstiltak ved at flere direkte avkjørsler til fylkesvegen er stengt. Det er derfor bygd 580 meter samle- og atkomstveger. For i det hele tatt å komme fram med gang-/sykkelvegen er det bygd to store murer. Det er samtidig bygd et omfattende vann- og avløpssystem for Rælingen kommune og fylkesvegen er utbedret på to strekninger og framstår nå som mer åpen og oversiktlig.

Vegen frem til åpningen har vært lang og for mange for lang. For mer enn 20 år siden begynte Østlandske Ingeniør og Entreprenørservice å planlegge Smestad boligfelt, men først i de siste årene har det vært fart på saken.

Samlet kostnad for hele prosjektet er 67 millioner kroner. Dette inkluderer ca. 10 millioner kroner som skal dekkes av kommunen og kabeletater. De resterende 57 millioner kroner er finansiert med 34 millioner kroner i bompenger og 23 millioner i fylkeskommunale midler.

1 kommentar:

  1. Bra for alle som bor der og ikke minst for alle små som ferdes i trafikken.

    SvarSlett