tirsdag 1. juni 2010

Det frivillige Akershus

Nylig var jeg på konferansen ”Møteplass for frivillige organisasjoner i Akershus sammen med Åse Røisland. Det er en viktig årlig møteplass for å møte de frivillige organisasjonene og gjennom slike møter blir stadig påminnet hvor viktig arbeid som gjøres. Ca. 300.000 av fylkets innbyggere er medlem av en eller flere organisasjoner og gjør uvurderlig innsats for lokalsamfunnet. KrF ønsker å ta vare på og utvikle disse verdiene i Akershus.

Akershus fylkeskommune har lange tradisjoner for samarbeid med frivillig sektor på regionalt plan. De kjappe endringer i samfunnet krever at vi jevnlig vurderer eksisterende og nye samarbeidsformer. KrF har derfor bedt Akershus fylkeskommune om å lage en frivillighetsmelding som i disse dager er på høring.

Vårt mål med meldingen har vært å tydeliggjøre strategiene for fylkeskommunens frivillighetspolitikk: avklaring av roller og oppgaver, hvordan vi skal samarbeide, hvordan vi kan legge til rette for et mangfold av frivillige organisasjoner
Frivillighetsmeldingen summerer på mange måter opp fylkeskommunens bidrag til å skape levende, gode, trivelige, kreative og inkluderende nærmiljøer gi Akershus gjennom støtte til og samarbeid med frivillige organisasjoner.

Frivillighet er vesentlige faktorer å skape et godt samfunn og jeg mener det derfor at vi må være med på å skape økt forståelse for den viktige frivillige innsatsen i samfunnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar