tirsdag 1. juni 2010

Nyoppusset Oslo bussterminal

1. juni reåpnet vi en nyrenovert Oslo terminal. Dette gjør vi for å få flere brukere av kollektivtrafikken. De som reiser kollektivt fortjener et en innbydende terminal og man trenger bedre kapasitet for å få ta i mot flere busser.

Terminalen er viktig ikke bare her i Oslo og Akershus, men også i store deler av landet for øvrig. Med sine mange bussruter, både lokale, regionale og internasjonale, er Oslo Bussterminal en viktig del av det store kollektivtrafikknavet som Oslo S-området utgjør. Her møtes alle viktige driftsarter og skaper et unikt tilbud til alle som ønsker å reise kollektivt til og fra Oslo.

Ved åpningen i 1989 var Oslo Bussterminal en av de mest moderne i Norden og den har gjennom årene til fulle vist sin berettigelse. Men som i livet ellers, man preges av alderen. Etter hvert kunne vi alle se at alderstegnene ble svært tydelige og at tiden nå var inne for det som ofte i dagligtalen omtales som en skikkelig ”make over”. Gjennom egenkapital og midler fra Oslopakken er dette blitt en realitet.

Med denne ombyggingen og etablering av gateterminal i Schweigaardsgate vil bussterminalen gi et innbydende tilbud for de reisende og en brukbar kapasitet for de neste 10 årene, men det er verdt å ta med seg at vi innen den tid finne en varig løsning for bussterminalen etter det og gjerne over togsporene på Oslo S.

Det er derfor gledelig for alle kollektivreisende at jeg kan konstatere at Oslo Bussterminal har åpnet seg mot omgivelsene, fått en ny østre inngang og blitt både lysere og vennligere. Målet er å beholde og rekruttere nye kollektivreisende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar