fredag 18. juni 2010

Styringssignaler for økonomiplan

Fylkestinget peker ut innsats mot frafall i videregående opplæring, kollektivtrafikk og vedlikehold av veier som noen av de prioriterte sakene for neste økonomiplanperiode.

Fylkestinget behandlet i går inntektsrammer, hovedutfordringer og prioriteringer som skal legges til grunn for årsbudsjett for 2011 og økonomiplan 2011-14 som skal behandles til desember.

En hovedutfordring i økonomiplanperioden er å redusere frafall og få flere elever til å gjennomføre og bestå videregående opplæring. Selv om frafallet i den videregående skolen i Akershus er redusert, gjenstår fortsatt mye arbeid. Særlig gjelder dette elever og lærlinger som velger yrkesfag. Det er viktig å tilrettelegge tilbudet til denne gruppen i større grad, bl.a. ved å utvide tilbudet om full opplæring i bedrift.

Fylkestinget er bekymret for etterslepet på vedlikehold av fylkesveiene. Akershus fylkeskommune skal legges fram en samferdselsplan for vedlikehold av veiene. Videre ønsker fylkestinget å vektlegge arbeidet for å skaffe langsiktig statlig finansiering av baneløsninger som Fornebubanen og bane til Ahus. Fylkestinget ønsker også raskere utbygging av innfartsparkering. Som følge av satsingen på ny takst- og sonestruktur bør de ulike billettypene harmoniseres. Det er viktig for å forenkle og forbedre tilbudet til kollektivreisende.

Fra 2011 er det varslet en strammere økonomi. Det betyr at fylkeskommunen må prioritere strammere fra og med 2011. Nye tiltak må i hovedsak finansieres ved å omprioritere innenfor eksisterende rammer.

1 kommentar: