onsdag 13. oktober 2010

Akershus gir 1,5 millioner til grunnlovsjubileet

Om fire år feirer grunnloven 200 år, og jubileet skal markeres før, under og etter 17. mai. I den anledning har Akershus fylkeskommune bevilget 500.000 kroner fordelt over tre år til feiringen av grunnlovsjubileet i 2014.

Akershus fylkeskommune skal samarbeide med Eidsvoll kommune og Eidsvoll 1814 om arrangementene.
Eidsvoll kommune har allerede satt av én million kroner. Akershus KrF menenr det er viktig at fylkeskommunen deltar, ved siden av de millionene som er satt av til restaurering av Eidsvollsbygningen gjennom statsbudsjettet,

Selve nasjonaldagen blir et nasjonalt anliggende, men Grunnlovsjubileet må også ha nasjonalt, regionalt og ikke minst lokalt preg. Naturligvis vil feiringen knytte seg sterkt til Eidsvoll og riksbygningen, men det skal også tilrettelegges for aktiviteter som retter seg mot hele befolkningen i Akershus.

Det er satt ned en arbeidsgruppe er i gang med å utrede forslag til aktiviteter og innhold i grunnlovsfeiringen før og etter 17. mai. Arenaer som den kulturelle skolesekken og spaserstokken kan være naturlige opplysningsarenaer. Det er også tatt initiativ til et samarbeid med Akershusmuseet, og med Akershus Teater.

Dette er ikke bare for å markere et jubileum. Håpet er også at det vil gi varig vekst og utvikling for Eidsvoll 1814. Jeg er enig med Vegard Ellingsen (H) som i Dagsavisen sier at det optimale ville være noe som kunne gjøre Eidsvoll 1814 til mer enn et museum: "Et demokratisk laboratorium". Dette jobber også Eidsvill 1814 med og dette arbeidet er jeg glad for at Akershus fylkeskommune kan støtte opp om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar