fredag 1. oktober 2010

Ladepunkter for elbiler på videregående skoler i Akershus

I dag hadde jeg gleden av å invitere til visning av de første ladestolpene på Dønski videregående skole. Akershus fylketsting har satt av 1 million for ladepunkter. Etableringen av ladepunktene er en del av et større prosjekt der Akershus fylkeskommune skal etablere 150 ladepunkter for elbil i fylket i løpet av de neste to årene.I første runde skal 10 videregående skoler i Akershus bygges ut med til sammen 40 ladepunkter for elbiler. De åtte første ladepunktene er nå på plass på Dønski videregående skole. De øvrige som er i gang og bygger nå er Romerike folkehøgskole, Nannestad vgs, Lørenskog vgs, Skedsmo vgs, Holmen vgs, Nadderud vgs, Rosenvilde vgs, Frogn vgs og Oppegård vgs.

Prosjektet fortsetter også videre etter dette. Vi ser nå på et felles samarbeid innenfor østlandssamarbeidet som skal knytte hele østlandet sammen og muliggøre bruk av elbil i hele regionen. Samtidlig forsetter vi på satsing i egen virksomhet i fylkeskommunen.

Som eier av videregående skoler i Akershus ønsker Akershus fylkeskommune å ta et samlet grep for utbygging av infrastruktur for el-motorvogner. Utbygging av ladepunkter for elbiler er et fremtidsrettet tiltak som legger til rette for bruk av elbiler i dag, men forbereder også for plugg-inn-hybrider som ventes slå igjennom de neste par år. Gjennom utbyggingen håper vi å kunne bidra til hurtigere utskifting av bilparken i miljøvennlig retning ved å muliggjøre bruk av elbil og ladning i løpet av dagen for ansatte på våre skoler.

Tiltaket vil i startfasen ha en mindre klimaeffekt, men økende etter hvert som flere elbiler og plug-in hybrider kommer i bruk. Det vurderes uansett å ha stor betydning som et kommunikasjonsverktøy overfor Akershussamfunnet, og bidra til hurtigere utskifting av bilparken i miljøvennlig retning.

Utbygging av ladepunkter ved skolene har fått støtte fra Samferdselsdepartementets Transnovaprosjekt og Akershus fylkeskommunes Miljøfond. Proxll AS har levert ladestolpene til Dønski videregående skole.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar