lørdag 30. oktober 2010

Teknologigymnas på Forenbu

Jeg mener at Akershus fylkeskommune bør vurdere å opprette et teknologigymnas på Forenbu. Det vil sette Fornebu på kartet for ungdom som er interessert i teknologi og realfag. Dette vil helt klart gi ringvirkninger både regionalt og nasjonalt . Et rendyrket teknologigymnas på Fornebu vil ha minimum 500 elever og vil være et verdifult suplement til Akershus både for næringslivet og rekuteringen generelt til slike fag her i landet.

Teknoplanene på Fornebu kan gi realfagene et virkelig løft. Alle er enig om at rekruteringen til realfag er et viktig tiltak. For å få dette til må man finne på noe nytt. Et teknologi slik som her kan være løsningen. Man bør også vurdere om næringslivets skal være med å finansiere dette, men finansieringen, er ikke et tema i det som foreløpig er et rent innholdsprosjekt. Uansett vil teknologigymnas rett i nærheten vil være en veldig attraktiv rekrutteringskanal for alle bedriftene på Fornebu.

I Budstikka 29. oktober mener også Knut Færgi, dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO at arbeidet med å fange opp og motivere realfaginteressen må starte i ungdoms-
skolen. Jeg deler derfor gleden over Bærums planer om å starte en teknologilinje på Hundsund fra neste høst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar