mandag 1. november 2010

Retningslinjer for innløsing av boliger

Til neste fylkestinsgmøte har jeg stilt spørsmål til fulkesordføreren ang retningslinjer for innløsing av boliger i framtidig veglinje for fylkesveger.

I forbindelse med forvaltningsreformen har Akershus fylkeskommune fått et større ansvar for vegene i Akershus fylke. Dette innbærer et betydelig større investeringsvolum og antall prosjekter i fylkeskommunal regi enn tidligere. Dette gir oss også nye utfordringer som for eks. hvilke regler skal gjelde for innløsing av boliger.

Eiere av boliger i framtidige veglinjer kan i dag oppleve at de over lengre perioder sitter med eiendommer som skal innløses som følge av gjennomføring av prosjekter i henhold til vedtatte i reguleringsplaner fordi midler til innløsning først stilles til disposisjon når prosjekt får bevilgning. Dette oppleves av boligeiere – forståelig nok – som en urimelighet bl.a. fordi en lever i usikkerhet om når innløsning vil skje, boligeiendommen blir vanskelig/umulig å omsette og investeringer i utbedring o. l anses å være svært usikkert.

Stortinget har som ledd i behandlingen av Statsbudsjettet for 2010 vedtatt nye retningslinjer for innløsning av boliger i framtidige riksveglinjer. Det bør vurderes om dette også bør gjøres for fylkesveger. Det bes derfor sak til politisk behandling som vurderer om at nasjonale retningslinjer for innløsing av boliger i framtidig veglinje også gjelder for fylkesveger i Akershus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar