tirsdag 16. november 2010

Ja til Årnes!

Hovedutvalget for samferdsel og miljø har sagt ja til pendlerparkering, tettstedsutvikling og universell utforming av Årnes i Nes kommune.

På sist hovedutvalg for samferdsel sa man enstemmig ja til planene om å etablere innfartsparkering langs Høievegen, med gangkulvert under jernbanen. Prosjektet er beregnet å koste 25 millioner kroner. Dette prosjektet blir noe dyrere med en kulvert, men det samtidig viktig å påpeke at dette blir universelt utformet slik at det er tilgjengelig for alle som er bevegelseshemmede, enten det er for eksempel rullestol eller barnevogn.

Hovedutvalget vedtok at prosessen med utarbeidelse av detaljplan for prosjektet kan starte, og at endelig vedtak fattes når planen foreligger. Innfartsparkeringen skal etableres på vestsiden av jernbanen, langs Høievegen, og kobles til Årnes stasjon med en gangkulvert under jernbanen.

Det er viktig å bygge flere parkeringsplasser for pendlere med toget, da det er mange som parkerer inne i sentrum på grunn av manglende kapasitet ved stasjonen. Flere parkeringsplasser gjør det enklere å reise kollektivt istedenfor å pendle med bilen. Det er også en viktig tettstedsutvikling for Årnes og kulverten vil også styrke samspillet mellom sentrum og friluftsområdet ved brygga og langs Årnestangen. Jeg tror det vil bli svært positivt å knytte sentrum og elva nærmere sammen.

Arbeidet med innfartsparkeringen kan starte så fort det praktisk mulig og når dette tiltaket endelig åpner håper jeg at det bli godt brukt og glede for Årnes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar