onsdag 24. november 2010

Mer penger til kollektivtrafikken

KrF mener at vi har gjort et godt budsjett enda bedre. Det er et budsjett vi er stolt over og som vil gi Akershus en god utvikling hvor blant annet øker bevilgningene til kollektivtrafikk i innstillingen til budsjett for 2011-2014.

Flertallet (H, Frp, V og KrF) går inn for å styrke driftsmidler til kollektivtrafikken med 10 millioner kroner i 2011 og 2012, gjennom å redusere avsetningene til OPS-fondet. Det legges opp til at nytt takst- og sonesystem innføres fra 1. september 2011 og det bevilges 100 millioner til dette. Flertallet ber også om at arbeidet med økt brukervennlighet og effektivisering av kollektivtrafikken prioriteres.

Deler av disposisjonsfondet beholdes som buffer for forventet skattesvikt, og inntil 18 millioner av dette settes av til eget miljøfond. Videre foreslår flertallet en tilleggsbevilgning på 25 millioner kroner til vedlikehold av veier. Dette vil gi en bedre trafikksikkerhet og mindre utgifter til vedlikehold på lang sikt. Flertallet ønsker blant annet å øke midlene til etterutdanning av lærere fra 2 til 4 millioner kroner.

Videre foreslår flertallet økte bevilgninger til ulike kulturtiltak. Støtten til skolehelsetjenesten ved de videregående skolene foreslås som en permanent ordning.
Flertallets forslag er innstillingen til fylkestingets møte 16. desember.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar