onsdag 17. november 2010

Miljøvennlig teknologi i kollektivtrafikken

I dagens Aften tar avisa opp bruk av biogassbusser. Akershus bruk av biogasser som er 100 prosent miljøvennlig er et viktig pionerprosjekt. Fra 1. juli i år tok Akershus fylkeskommune gjeonnom Ruter i bruk 14 biogassbusser fra Lommedalen til Oslo. Nå skal vi høste erfaringene før vi setter i gang på andre steder også.

Linje 144 ble valgt som testrute for å «høste erfaringer» med biogass. Fordelen med kun å kjøre i rushen, er at det kan gjøres eventuelle justeringer på dagtid uten at det går utover rutetilbudet. Den gang anbudet ble utformet, var det usikkerhet knyttet til hvor mye biogass som kunne leveres. En kombinasjon av fokus på driftsstabilitet og leveransekvalitet på biogass gjorde at vi valgte å starte forsiktig.

Det er et politisk ønske om å bruke biogassbusser mest mulig. Men dette er opp til Ruter å evaluere og vurdere om de eventuelt kan brukes andre steder som mener det er fornuftig å starte forsiktig. Dette er et pionérprosjekt, og det er alltid usikkerhet knyttet til nye drivstofftyper.

Erfaringene så langt er gode, og vi har ambisjoner om å ta i bruk flere biogassbusser på flere linjer på sikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar