mandag 8. november 2010

Ja til større mangfolfd i lederstillinger

Majoriteten av eksisterende innvandrere fra ikke-vestlige land har lavere utdanningsnivå og lavere sysselsettingsrate enn befolkningen for øvrig. Dette gjør integreringen krevende. Men også innvandrere med høy utdanning opplever barrierer i forhold til arbeidsmarkedet, til tross for bedriftenes behov for kompetent arbeidskraft. Svært høy kompetent arbeidskraft er en attraktiv ressurs både på kort og lang sikt.

Global Future skal bidra til at flere personer med flerkulturell bakgrunn utvikler kompetanse, ambisjoner, nettverk og personlige forutsetninger for å rekrutteres til sentrale posisjoner, lederstillinger og styreverv i arbeids-, nærings-, og samfunnsliv. Akershus fylkeskommune gir derfor 300 000 kroner til prosjektet Global Future. Det skal bidra til at høyt utdannede innvandrere får lederstillinger og styreverv.

NHO Oslo og Akershus er spesielt opptatt av at medlemsbedrifter og arbeidslivet i Osloregionen får tak i den arbeidskraften kvalifiserte personer med flerkulturell bakgrunn representerer, og at næringslivet sammen med offentlig sektor finner gode måter å gjøre dette på. Global Future er et slikt tiltak. Global Future vil kvalifisere og synliggjøre høyt utdannede kvinner og menn til relevante posisjoner i arbeidslivet, fremme gode historier og vise fram de gode rollemodellene.

Hovedutvalg for kultur, folkehelse og næring vedtok 14.09. å bevilge til sammen 300 000 kroner til prosjektet i 2010 og 2011.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar