søndag 21. november 2010

Lyden av pilegrimer

KrF har i budsjettarbeidet blant annet prioritert å bruke mer penger på pilgrimsprosjekter i Akershus. Pilegrimsleden er et historisk kulturminne som bevares best ved at det brukes, og Akershus fylkeskommune ønsker derfor flere turgåere langs leden gjennom Romerike.

På veien skal de få med seg mer enn mosjon og frisk luft, og dette er utgangspunktet for samarbeidet mellom fylkeskommunen og Hiak. En sensor vil utløse et lydspor når noen nærmer seg portalen. Gjennom skjulte høytalere vil man høre lyden av pilegrimer som gikk forbi i middelalderen. Planen er å plassere installasjonen langs leden i Ullensaker.

Studentene valgte en portal med klare forbindelser til den romanske kirkearkitekturen som grafisk uttrykk. Portalen skal utstyres med forskjellige former for dekor og ikonografi som representerer pilegrimslivet og Hellige Olav. Plasseringen vil være slik at man kan se Hovin middelalderkirke gjennom den.

Akershus fylkeskommune samarbeider med avdeling for produktdesign ved Høgskolen i Akershus om å bruke design i formidlingen av kulturminner. Tre av studentene vant første premie i en prestisjefylt posterkonkurranse på Norsk Arkeologimøte 2010 i Bergen i november.

Les mer om dette her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar