tirsdag 2. november 2010

Stor naturopplevelse

Nordre Øyeren er det største og omfatter Nord-Europas største innlandsdelta og er et av de mest unike og rike våtmarksområdene i hele Norge. Det er derfor positivt at det settes fokus på å få opp folks øyne for naturverdiene i naturreservatet. Mange forstår ikke hvilket fantastisk område dette er. Den rike sump- og vannplantefloraen er lite synlig for folk flest, og fuglene må helst studeres med teleskop fra rett plass til rett tid.

Jeg er enig med Nordre Øyeren naturinformasjonssenter som sier vi har alle grunn til å være stolte av dette unike naturreservatet i vårt nærområde, og vi må alle lære oss å ta vare på det og vise hensyn når vi ferdes der. Det er lettere for folk når de kan se og forstå naturverdiene. Nordre Øyeren naturinformasjonssenter formidler den unike naturen i naturreservatet, og vi vil de nærmeste årene legge enda større vekt på å vise fram disse naturverdiene.

Jeg er derfor opptatt av at fylkeskommunen bør styrke dette arbeidet. Med økte tilskudd kan Nordre Øyeren naturinformasjonssenter utvide tilbudet til publikum blant annet ved å tilrettelegge observasjons- og informasjonsposter på hensiktsmessige steder i naturreservatet. Dette må selvsagt gjøres i samarbeid .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar